top of page

Therapievormen

Bij Gelukkig jezelf in Zevenaar kun je terecht voor psychodynamische therapie én coaching.

Ik werk psychodynamisch. Dat betekent dat ik vele therapeutische en coachende technieken tot mijn beschikking heb en deze regelmatig combineer in één sessie, zodat jij effectief jouw doel bereikt. Iedere sessie stem ik dan ook weer af op jou en jouw hulpvraag en bepaal ik (in overleg) ter plekke welke technieken ik in ga zetten om jou verder op weg te helpen. 

Ben je benieuwd naar de therapievormen ik in kan zetten tijdens sessies? Lees dan gauw verder... 

hypnotherapie

Hypnotherapie is een therapievorm waarin we aan de slag gaan met het onbewuste door middel van een lichte trance. Tijdens deze lichte trance behoud je de volledige controle over jezelf. 

 

Veel van wat wij op een dag doen, doen we onbewust. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het optillen van je kopje koffie... maar zo ook jouw reactie en bijbehorende emoties in situaties. 

Met hypnotherapie kunnen we patronen die op onbewust niveau plaatsvinden, opsporen en verwerken. 

Systemisch werk

Iedereen maakt deel uit van een systeem. Je eigen familie, de organisatie waar je werk, sportvereniging of vriendengroep.

 

Veel van je (onbewuste) overtuigingen, gedrag en patronen worden meegenomen uit je familiesysteem.

Tijdens systemisch werk krijg je inzicht in jouw eigen plek en (meegenomen) patronen binnen een systeem.

 

Het doel van een opstelling is om symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk te maken. Na het krijgen van deze inzichten kun je weer meer op eigen kracht verder gaan.

coaching

Wil je wel graag iets aan jezelf veranderen, maar vind je therapie net een stapje te ver of te veel?

 

Individuele coaching is voor iedereen die zich persoonlijk en professioneel wil ontwikkelen. Tijdens coaching-sessies begeleid ik jou om het meest positieve uit jezelf te halen.

Coaching stimuleert je in het nemen van verantwoordelijkheid, het maken, van keuzes, inzicht krijgen in jezelf, je kwaliteiten en valkuilen. Maar ook helpt coaching bij het veranderen van je gedrag.

Regressie therapie

Ruim 90 % van alles wat je doet, doe je onbewust. Tijdens regressie therapie gaan we terug in de tijd, we gaan op zoek naar de oorzaak van jouw belemmeringen, jouw gedrag of jouw gevoel.

Regressietherapie is een manier om contact maken met het verleden dat je nog steeds meedraagt, zonder dat je je daar bewust van bent.

Tijdens de sessie proberen wij bij onderdrukte of verborgen emoties, gedachtes en lichamelijke reacties te komen, om te kijken wat nog verwerking nodig heeft. Door de gebeurtenissen te verwerken, kun je emoties, gedachtes en lichamelijke reacties laten gaan.

EMDR

Heb jij een gebeurtenis in je leven die zich maar blijft herhalen in je hoofd?

EMDR kan hierbij helpen.

 

Als je vastloopt in de verwerking van een traumatische gebeurtenis, dan zorgt dit er vaak voor dat je je niet fijn voelt, anders gedraagt, denkt en reageert op dingen dan je eigenlijk zou willen.

EMDR wordt toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen.

Innerlijk kindwerk

Iedereen draagt stukjes van zichzelf van vroeger met zich mee. Ook wel je innerlijk kind genoemd.

 

Ervaringen die je vroeger hebt gehad, kunnen nu nog steeds zo doorwerken dat dit je belemmert in bepaalde situaties. Soms komt het innerlijk kind met verdriet en pijn in jezelf naar boven. Op dat moment komt het kritische deel in iemand vaak naar boven, doe toch eens normaal, je moet flink zijn of  je kan het toch nooit goed doen.

Tijdens een innerlijk kind-sessie gaan we aan de slag met het opsporen van het innerlijk kind. 

Hulp bij Burn-out

"Ik kan niet meer" 

"Ik ben echt op"

Je batterij is leeg. De stress heeft te lang aangehouden en de huisarts heeft vastgesteld dat je een burn-out hebt.

Een moeilijke, zware periode in je leven waar je niet 'zomaar' uitkomt. Maar met de juiste aanpak, kun je er zeker van herstellen en kom je er zelfs beter uit dan je je eerder voelde (al heb je daar nu misschien nog niet zoveel aan om te lezen). 

In een burn-out traject bij Gelukkig jezelf gaan we samen aan de slag om jouw energie level weer 'normaal' te krijgen. Zodat jij weer kunt re-integreren in je werk, maar vooral ook weer kunt genieten van je leven. 

samengesteld gezin therapie

Hulp zoeken bij het vormen van een samengesteld gezin? Dat kan!

Als stiefmoeder/moeder binnen een samengesteld gezin met 4 jongens, weet ik als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om een samengesteld gezin te vormen. 

Mijn doel is om jou (en je partner én kinderen) meer rust te geven in dit samengestelde gezin. Wat wordt er van je verwacht? Wat is jouw rol in het geheel? Wanneer ben je wel en wanneer ben je niet verantwoordelijk? Welke relaties zijn er? Hoe kun je hiermee omgaan?

Kindercoaching

Hoe moeilijk is het om ineens in de grote wereld te leven? Iedere ouder ziet zijn kind het liefst gelukkig, maar soms kan het zijn dat een kind niet helemaal lekker in zijn/haar vel zit.

Tijdens kindercoaching ga ik samen met jouw kind aan de slag om zich weer lekker te voelen, te kunnen genieten van het kind zijn.

 

De antwoorden zitten in het kind zelf en daar kan ik hem of haar bij begeleiden. Samen begeleiden we het kind naar een blijer gevoel met meer zelfkennis en zelfvertrouwen. Het kind leert zijn eigen handelen en denken positief te beïnvloeden.

Rationeel emotieve therapie

Tijdens Rationeel emotieve therapie (RET) gaan we aan de slag met je gedachten trainen. RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie.

 

Bij Rationeel Emotieve Therapie gaan we ervan uit dat niet de gebeurtenis zorgt voor het nare gevoel, maar je eigen gedachten. 

RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties.

 

Hulp na scheiding

Tijdens en na een scheiding komen er veel emoties omhoog. Want scheiden is afscheid nemen en afscheid nemen is moeilijk. Je emoties gaan alle kanten op. Ik snap je, door mijn eigen ervaring weet ik precies waar je doorheen gaat en begeleid ik je graag. 

Je hoeft het niet alleen te doen

Hoe kan je nu omgaan met al deze emoties? Hoe kun je je negatieve gevoelens richting je ex loslaten? Hoe kan je je weer jezelf voelen en balans krijgen in je leven?

Ik kan je helpen om die balans weer terug te vinden, om weer in jezelf te geloven. In gemiddeld 4 tot 8 sessies help ik je verder in jouw proces tijdens of na jouw echtscheiding.

Gelukkig jezelf is gespecialiseerd in hulpvragen met betrekking tot echtscheidingen, (alleenstaande) ouders, stiefouderschap en samengestelde gezinnen.

Gelukkig jezelf - hulp na scheiding.jpg
bottom of page