top of page
Park in de herfst

Burn-out

"Ik kan niet meer" 

"Ik ben echt op"

Je batterij is leeg. De stress heeft te lang aangehouden en de huisarts heeft vastgesteld dat je een burn-out hebt.

Een moeilijke, zware periode in je leven waar je niet 'zomaar' uitkomt. Maar met de juiste aanpak, kun je er zeker van herstellen en kom je er zelfs beter uit dan je je eerder voelde (al heb je daar nu misschien nog niet zoveel aan om te lezen). 

Als je batterij leeg is, is dat vaak moeilijk om toe te geven. Het gevoel van falen komt dan vaak om de hoek kijken. En we gaan als mensen dan vaak het tegenovergestelde gedrag vertonen. Namelijk, nog harder werken, nog meer presteren en bijna bewijzen dat we het wel aan kunnen. 

Is dit herkenbaar voor jou?

  • onvoldoende tijd meer voor sociale contacten

  • steeds vaker afzeggen van afspraken

  • lang(er) blijven doorwerken (en ook avonden, weekend)

  • meer alcohol, koffie, andere oppeppende middelen

  • slecht slapen

  • boosheid, irritatie, huilbuien

  • sneller en meer moe

  • toenemende fysieke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn e.d. 

  • concentratie problemen

Dan is er een grote kans dat jouw batterij zo goed als leeg is. En dan is het de hoogste tijd om deze batterij weer op te laden. 

In een burn-out traject bij Gelukkig jezelf gaan we samen aan de slag om jouw energie level weer 'normaal' te krijgen. Zodat jij weer kunt re-integreren in je werk, maar vooral ook weer kunt genieten van je leven. 

Het traject

Zodra bij jou burn-out is vastgesteld door de huisarts, is het belangrijk dat je rust neemt. Maar wat vooral belangrijk is, is dat je zo snel mogelijk hulp zoekt die jou goed kan begeleiden om weer te herstellen. Herstel duurt veel langer als je dit helemaal zelf doet en klachten komen vaak weer in ergere vorm terug. Ik begeleid jou graag hierin. 

 

Een burn-out traject van herstel tot volledige re-integratie neemt gemiddeld 10 tot 16 sessies in beslag. Waarbij ik jou graag de eerste 4 à 5 weken wekelijks zie, zodat we echt met jouw energie level aan de slag kunnen. 

Tijdens het traject overleg ik met leidinggevende en/of bedrijfsarts indien nodig en indien toestemming van de cliënt.

Vergoeding door werkgever

Als je in loondienst bent en je hebt burn-out klachten of burn-out is vastgesteld, dan kunnen wij samen werken aan jouw herstel én re-integratie. Dit doen we stap voor stap door eerst energie en draagkracht op te bouwen. 

Vaak worden trajecten als deze door een werkgever vergoedt. Omdat de werkgever er veel baat bij heeft als jij op een goede en fijne manier weer herstelt en aan de slag kunt. Ik heb hier veelal ook contact met werkgevers (en evt bedrijfsarts) tijdens zo'n traject. In dit contact deel ik niets inhoudelijk over de sessie, maar bespreken we wat mogelijk is en hoe het gaat en wat er nodig is vanuit de werkgever naar de cliënt. 

Bij een zakelijk traject, zoals bij een burn-out, is het zakelijke tarief van toepassing en ontvangt je werkgever de factuur (per sessie, of voor een aantal sessies in één keer, wat wenselijk is vanuit de werkgever). Het zakelijk tarief is 115 euro excl BTW per sessie van 1 tot 1,5 uur. Vaak beginnen we vanuit de werkgever met een traject van 6 sessies en kijken we daarna wat er nodig is. Wijzigingen voorbehouden, zie ook https://www.gelukkigjezelf.nl/tarieven 

 

bottom of page