top of page

Innerlijk kindwerk

Iedereen draagt stukjes van zichzelf van vroeger met zich mee. Ook wel je innerlijk kind genoemd. Ervaringen die je vroeger hebt gehad, kunnen nu nog steeds zo doorwerken dat dit je belemmert in bepaalde situaties.

Soms komt het innerlijk kind met verdriet en pijn in jezelf naar boven. Op dat moment komt het kritische deel in iemand vaak naar boven, doe toch eens normaal, je moet flink zijn of  je kan het toch nooit goed doen.

Het kind in jou heeft vroeger gehandeld zoals het dacht dat dat het beste was. Dit kan je in het hier en nu erg belemmeren, zonder dat je er bewust van bent dat het vanuit vroeger komt.

Tijdens een innerlijk kind-sessie gaan we aan de slag met het opsporen van het innerlijk kind. We gaan op zoek naar de oorzaak van de pijn of het verdriet en je mag dit tijdens de sessie gaan verwerken. We gaan onderzoeken wat maakt dat je op bepaalde manieren reageert, of wat maakt dat je je voelt zoals je je voelt.

Innerlijke kinderen hebben erkenning nodig. Jouw innerlijk kind hoort bij jou en vanuit jouw onbewuste reageer jij soms op manieren die je eigenlijk niet fijn vindt.

Innerlijk kindwerk is erg mooie therapievorm die voor veel inzichten zorgt waardoor je de wereld, maar vooral jezelf, heel anders kan bekijken.

bottom of page