top of page

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapievorm voor mensen die last blijven houden van een traumatische gebeurtenis. 

Heb jij iets heftigs meegemaakt in je leven wat zich maar blijft herhalen? Voel jij steeds weer dezelfde emoties of lichamelijke gevoelens als je een bepaald beeld voorbij ziet komen? 

Je kunt dit een beetje vergelijken met het tijdelijk werkgeheugen van een computer. Elke nacht, tijdens je slaap wordt jouw werkgeheugen van de afgelopen dag geleegd. Zodat jouw hersendelen de volgende dag weer samen kunnen werken. Dit gaat vanzelf, hier hoef je niets aan te doen.

 

Bij een traumatische gebeurtenis blijft er een stukje hangen in dit tijdelijk werkgeheugen. Tijdens een EMDR sessie zorgen we er eigenlijk voor, heel simpel gezegd, dat jouw werkgeheugen geleegd worden. Dat jouw hersendelen weer samen gaan werken. 

Tijdens een EMDR sessie gaan we aan de slag met een specifiek beeld wat jou het meeste raakt. We stappen in een rollercoaster van emoties, maar ik zorg er ten alle tijden voor dat jouw wagonnetje weer op het station aankomt. Een heftige sessie, met mooie resultaten. 

Wil je meer weten of EMDR of wil je een sessie boeken? 

Neem dan contact met mij op.

bottom of page