top of page
Spiegelreflectie van planten

Rationeel emotieve

therapie

Ik wil graag afvallen, maar het lukt me toch niet! Of, ze zullen mij wel stom vinden dat ik dat heb gezegd. Of, die presentatie volgende week zal wel helemaal niet goed gaan, ik zie er zo tegenop! Deze gedachte zul je misschien wel herkennen, maar is het een helpende gedachte? Voel je je er beter door? Krijg je hierdoor meer uit handen? Wat is het gevolg van zo’n gedachte?

Iedereen heeft weleens last van zijn/haar gevoelens. Je zit jezelf ermee in de weg of je baalt dat dingen niet anders zijn gegaan. Bijvoorbeeld dat je een conflict uit de weg bent gegaan, dat je ja hebt gezegd, waar je eigenlijk nee wilde zeggen. Of dat je door de zenuwen de presentatie of het examen hebt verpest. En ga zo maar door. Je zult het vast herkennen.

Tijdens Rationeel emotieve therapie (RET) gaan we aan de slag met je gedachten trainen. RET is een cognitieve gedragstherapie. RET gaat ervan uit dat niet de gebeurtenis zorgt voor het gevoel, maar je eigen gedachten. Door deze gedachten te trainen middels het 5 G schema, kun je op een andere manier omgaan met bepaalde gebeurtenis.

RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Dat houdt in dat je effectiever wordt, door je gedachten  te veranderen. Het klinkt misschien simpel en dat is het ook, alleen moet je wel trainen en energie in jezelf steken om blijvend resultaat te houden.

Wil jij het voortaan anders aanpakken? Wil je nee kunnen zeggen? Wil je zonder zenuwen die presentatie kunnen geven?

Tijdens een RET sessie zal ik je helpen om irrationele, negatieve gedachten op te sporen. En we zullen deze vervolgens samen omvormen tot rationele gedachten, waardoor je een meer realistische kijk krijgt op je omgeving en jezelf.

Zelf aan de slag?​

In mijn online cursus Love your Mindset ga je op jouw tempo, in jouw tijd aan de slag met jouw gedachten. Zeker een aanrader als jouw gedachten je in de weg zitten. 

 

bottom of page