top of page

Moet ik dit nu doen?

Zit je even met je handen in het haar? Weet je soms even de balans niet meer te vinden? En overstroomt jouw to-do lijst elke dag weer? Kan jij wel meer rust in je hoofd gebruiken? Dan kan het helpen om jezelf regelmatig de volgende vraag te stellen: moet ik dit nu doen? Deze vraag kan je op verschillende manieren stellen: MOET ik dit nu doen? Is het een need-to-do of een nice-to do? Is het belangrijk en echt noodzaak? Of zou je het graag willen doen als je tijd hebt? Of is het iets wat je graag zou willen doen omdat iemand anders het van je verwacht? (en vergeet niet, nee is ook een antwoord als iemand anders je iets vraagt)

Moet IK dit nu doen? Ben jij de enige persoon die dit kan doen? Of kun je het aan iemand anders uitbesteden?

Moet ik DIT nu doen? Is dit wat er moet gebeuren? Of is er ook een ander alternatief? B.v. in plaats van afspreken met iemand, kan bellen ook voldoende zijn? Of strijken, kan opvouwen en later strijken als je het pakt bijvoorbeeld ook voldoende zijn?

Moet ik dit NU doen? Of kan het wachten? Vaak lijkt het dringender dan het is en los het zich vanzelf ook wel eens op als je het niet direct doet. Is de urgentie echt hoog of heb jij of iemand anders dat er van gemaakt?

Moet ik dit nu DOEN? Bepaal of het überhaupt een uit te voeren actie is. Of hoef je er wellicht niets mee te doen? Bijvoorbeeld als je in de CC staat in een mail, hoef je er niets mee te doen. Ook hier geldt, soms lost het zichzelf wel op. Wees kritisch Besef je dat als je blijft herhalen voor jezelf dat je zó druk bent en dat je alles nog móet doen, dat er niets verandert. Verandering zit alleen in jou.

Op Instagram deel ik regelmatig mooie oefeningen om even stil te staan en jezelf te ontwikkelen. Volg je Gelukkig jezelf al?


Echt aan de slag?

Wil jij echt rust in je leven? Wil je meer leven in plaats van geleefd worden? Zou jij het super fijn vinden als je meer gedaan krijgt en je daarbij eigenlijk heel relaxed voelt?


16 mei start de cursus Gelukkig Plannen. In deze cursus neem ik jou stapje voor stapje mee in een stappenplan dat ik regelmatig toepas in mijn drukke leven.116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page