top of page

Leven in het nu... waar is dat goed voor?

Je hoort het steeds vaker: leven in het nu. Maar waar is dat nu eigenlijk goed voor en wat is dat eigenlijk?


Er zijn heel veel manieren om in het nu te leven. Hele simpele en misschien wat meer ingewikkelde manieren. Hoe dan ook, je kunt alleen maar ervaren wat bij jou past, door het te doen.


Allereerst: mindfulness. Je hebt er vast wel eens van gehoord of zelfs iets mee gedaan. Zo’n 10 tot 15 jaar geleden werd voor mijn gevoel mindfulness een soort hype en tegelijkertijd iets waar veel mensen weerstand van kregen. Eerlijk, ik had dat ook, die weerstand.


Als ik nu naar mindfulness kijk, zie ik het zelf niet meer als een soort hype, maar gewoon een manier waarop je leeft. En voor mij valt daar van alles onder, zoals: stilstaan bij mooie dingen, focussen op je ademhaling, rust pakken voor jezelf, maar dat allemaal dus: met je aandacht erbij.


Dat is ook waar leven in het nu wat mij betreft over gaat. Met je aandacht erbij. Want als je nu luistert.. vraag je dan eens af, hoe voelde jij je een uur geleden? Had je het warm? Koud? Scheen de zon of juist niet? Hoe proefde het eten wat je vanmorgen op at? Weet je dat überhaupt nog? Vaak doen we zoveel dingen op de automatische piloot dat we er helemaal niet met onze aandacht bij zijn. Op het moment dat je mindfull, dus met je aandacht erbij, aandacht bij het moment, de dingen doet die je doet, merk je direct al dat je rustiger bent.


Het grootste gedeelte van de dag doe je waarschijnlijk in een soort automatische stand. We herhalen nu eenmaal veel dingen die we doen op een dag. Zo ben je vanmorgen opgestaan en heb je je tanden gepoetst, gedoucht etc.. gewoon hetzelfde als gister. Maar probeer dit morgen eens anders te doen.


Leven in het nu is namelijk iets wat jou veel meer energie gaat geven. Het geeft je een beter gevoel. Je staat positiever in het leven én... je leeft écht in plaats van dat je geleefd wordt. Ontspannen en leven in het nu is namelijk iets noodzakelijks, geen luxe.


In aflevering 16 van de Gelukkig jezelf podcast vertel ik jou er nog veel meer over. Ik vertel je onder andere over de drie A's en hoe je deze kunt toepassen. Zeker even luisteren als jij merkt dat jij met je hoofd in het verleden of in de toekomst bezig bent.Wil je het graag direct toepassen en ontspannen? Check dan eens de ontspanningsvisualisatie. Deze visualisatie laat jou totaal ontspannen, een half uur lang. Zodat je weer even oplaadt voor de rest van de dag/week.


Je schaft de ontspanningsvisualisatie al aan voor maar 7 euro en daarbij krijg je een ochtendvisualisatie cadeau. Beide onbeperkt te luisteren!


244 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page