top of page

Gelukkig zijn, hoe doe je dat?

Mijn praktijk heet Gelukkig jezelf. Mijn missie is om mensen een stukje gelukkiger zichzelf te laten zijn. Maar wat is dat nou eigenlijk, gelukkig zijn? Is dat iets wat je kunt bereiken? Is dat iets waar je zelf iets aan kunt doen? Ik ga je er alles over vertellen…


Geluk is een werkwoord Vaak hoor ik mensen zeggen; ik ben gelukkig. Super! Maar gelukkig zijn is geen doel wat je kunt bereiken en dat het dan ook blijft. Geluk is een werkwoord, dus je zult er altijd aan moeten werken. Je zult het moeten onderhouden. Om gelukkig te zijn én te blijven, moet je hard werken.


Hoe doe je dat, gelukkig zijn? Er zijn zoveel manieren om gelukkig te worden of te zijn. Vaak denken we dat we gelukkig zijn als we een groot huis hebben, veel geld hebben, een partner hebben etc. Maar wat mij betreft zit geluk echt in jezelf. Je moet er zelf iets voor doen en blijven doen.


Goed voor jezelf zorgen Eén van die dingen is goed zorgen voor jezelf, zowel innerlijk als uiterlijk. Het laatste doen we meestal wel, want we willen er goed uitzien. Maar zorgen voor je binnenkant vinden de meeste mensen lastig, vooral zorgen voor je gevoel, voor je eigenwaarde, écht voor jezelf.

Voor jezelf zorgen is níet egoïstisch. Sterker nog, als jij goed voor jezelf zorgt, kun je veel meer voor een ander betekenen.


Vergelijk jezelf niet met anderen Een ander belangrijke punt om te werken aan je geluksgevoel is jezelf niet te vergelijken met anderen. Focus je op wat jij hebt, wees dankbaar voor wat je lukt, wat je krijgt en vergelijk dit niet met anderen.


Koester belangrijke mensen in je leven We zijn er vaak zo druk mee, sociale contacten onderhouden. En dan vooral veel energie steken in sociale contacten waarvan je weet dat het eenzijdig is. Mensen zijn vaak bang om iemand te verliezen en blijven daarom vasthouden aan relaties die er nu eenmaal zijn.

Maar geeft dit je echt een geluksgevoel? Nee, waarschijnlijk niet. Investeer en koester de belangrijkste mensen in je leven. Van sterke relaties word je geluksgevoel groter

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page